Početna O nama Pčelarstvo Galerija Linkovi

Novosti         

K O N T A K T I 

 

Početna >>> NOVOSTI

 

18.3.2021.-Temeljem Odluke HPS gosp Ivica Rapo određen je za povjerenika pašnog reda


26.3.2019.-U uredu Hrvatske gospodarske komore u Kninu održana je konferencija "Potencijali potpomognutih područja- prirodni med"

>>> više na stranici


7.XII.2018.- Blagdan Sv. Ambrozija,zaštitnika pčela i pčelara, obilježava se 7.prosinca.Tim povodom članovi Udruge pčelara Drača Knin, donirali su određenu količinu meda Udruzi osoba s invaliditetom Sv.Bartolomej Knin. >>> više


10.II.2018.- članovi udruge na pčelarskom sajmu u Gudovcu >>> foto


12.II.2017.- članovi udruge na pčelarskom sajmu u Gudovcu >>> foto


5.III.2016.- Nekoliko članova udruge posjetilo je pčelarski sajam u Piacenzi (Italija) >>> foto

6.II.2016.- članovi udruge na pčelarskom sajmu u Gudovcu >>> foto


28.II.2015.- članovi udruge na pčelarskom sajmu u Beogradu >>> više


18.IX 2014.g. Prikupljanje pomoći pčelaru >>> više


Lipanj 2013.-Nakon napornog vrcanja ekipa je navalila na janjetinu...

 

Predavanje 2013.

5.3.2013.- u prostorijama Veleučilišta Marko Marulić u Kninu mr. sc. Goran Mirjanić sa Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci, pčelar, održao je stručno predavanje na temu Proljetni radovi na pčelinjaku-prihrana pčela. Iz temeljitog, opširnog i praktičnog izlaganja predavača pčelari su saznali neke nove spoznaje o pčelarenju, stručne savjete i praktične prijedloge. Nakon predavanja druženje je nastavljeno uz komin i gradele.


IZBORNA SKUPŠTINA 2013.

28.1.2013.-Udruga pčelara "Drača" Knin održala je redovnu izbornu skupštinu koja je održana u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Kninu uz nazočnost većine članova udruge. Predsjednik udruge podnio je izvješće o aktivnostima u 2012.godini.

Nakon kratkotrajne rasprave izvješća su jednoglasno usvojena nakon čega se pristupilo raspuštanju starog i odabiru novog vodstva Udruge. Pošto su članovi udruge zadovoljni  sa dosadašnjim radom predsjednika, upravnog i nadzornog odbora predloženo je da isti ostanu i u drugom četverogodišnjem mandatu što je usvojeno.


Predavanje 2013.

13.1.2013.- dr. vet. med. Zlatko Tomljanović u prostorijama Veleučilišta Marko Marulić u Kninu održao  je predavanje na temu:

Aktualnosti o bolestima pčela, dobra veterinarsko-pčelarska praksa u pčelinjaku te zakonska regulativa.

Tijekom iscrpnog predavanja dr Tomljanović je objašnjavao pojedine bolesti pčela kao što su varoa i američka gnjiloća te kako se uspješno boriti protiv spomenutih bolesti. Posebno je istaknuo potrebu organiziranog tretiranja pčelinjaka na području cijele Hrvatske. Iznio je niz podataka o radu sa pčelama i s medom upućujući na zakonsku regulativu koja se odnosi na proizvodnju i prodaju meda. Predavanju se je odazvao velik broj pčelara iz cijele županije a isti su tom prilikom mogli  nabaviti priručnik „Dobra veterinarsko-pčelarska praksa u pčelinjaku“.


Predavanje 2012.

5.ožujka 2012.godine  dr sc Janja Filipi održala je u prostorijama gradskog crvenog križa Knin predavanje na temu: "Zdravstvena zaštita pčela".


REDOVNA SKUPŠTINA 2012.

30.siječnja 2012.godine, s početkom u 19,00 sati, održana je u prostorijama gradskog Crvenog križa Knin godišnja izvještajna skupština Udruge pčelara "Drača" Knin. Skupštini je prisustvovala većina članova udruge te gosti iz susjednih udruga. Predsjednik udruge je podnio izvješće o radu u proteklom jednogodišnjem periodu te plan aktivnosti za 2012.godinu. Blagajnik Milan Kolundžija podnio je financijsko izvješće te su nakon kraće diskusije izvješća jednoglasno usvojena.

Skupština je završena uz nadu da će ova godina biti uspješnija i medonosnija od prošle.

 


REDOVNA SKUPŠTINA 2011.

Dana 31.01.2011. Udruga pčelara "DRAČA" održala je u prostorijama veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu, redovnu godišnju skupštinu na kojoj su podnesena izvješća o radu u protekloj godini, nakon čega je jednoglasno usvojen Prijedlog plana rada Udruge u 2011.

Skupštini je prisustvovalo 30 članova Udruge i dvadesetak gostiju iz susjednih pčelarskih udruga Šibenika, Sinja, Kijeva, Drniša i Kistanja.

U ime Hrvatskog pčelarskog saveza skupštini su prisustvovali predsjednik HPS-a g. Martin Kranjec, dopredsjednik HPS-a g. Branko Slavica i tajnik HPS-a g. Tomislav Gerić.

Nakon protokolarnog djeka skupštine, pčelarima se obratio predsjednik HPS-a g.Martin Kranjec, te ukratko prezentirao rad HPS-a u proteklom periodu te planove za naredno razdoblje, a posebno se osvrnuo na novi program potpora u pčelarstvu za 2011. godinu po standardima Europske unije.

Udruga pčelara "Drača" Knin